Wie zijn wij

De BioFET spierkrachtmeter is ontwikkeld en wordt naar de markt gebracht door het bedrijf MusTec , Muscle Dynamic Technology b.v.

MusTec is een relatief jong bedrijf , opgericht in 2013 door Henk van den Heuvel en jeugd vriend Felix A. van Kleef maar waarbij met name Henk 30 jaar ervaring in de revalidatie en bewegingsleer heeft ingebracht.

Henk heeft voor meer dan 20 jaar zijn eigen bedrijf gehad , Biometrics, die zich bezig hield met het opzetten en inrichten van klinische bewegings laboratoria voor met name wetenschappelijke ziekenhuizen , revalidatie centra en in mindere mate grote fysiotherapie praktijken. Voor fysiotherapie praktijken voerde Biometrics eigenlijk maar één product. Een handkrachtmeter genaamd de MicroFET die via dealers werd verkocht.

Hoewel de MicroFET een Amerikaans product is, is het Henk die met twee partners uit Salt Lake City ,Lyn Hoggan en Earl van Wagener de eerste versies ,al omstreeks 1985, heeft ontwikkeld. Earl zorgde voor de techniek , Lyn voor de financiering , fabricage en marketing en Henk voor de methodologie en protocollering. Verscheidene versies zijn door de jaren heen ontwikkeld en op de markt gebracht. De crisis van 2008 begint Lyn financieel de das om te doen en hoewel de MicroFET nog wel wordt gefabriceerd , worden er geen mogelijke verbeteringen meer aangebracht.

Als consequentie besluit Henk begin 2013 nu zelf een nieuwe spierkrachtmeter te ontwikkelen gebaseerd op zijn professionele inzichten en de meer beschikbare geavanceerde techniek en modernere productiemethoden. De techniek is trouwens weer in handen van Earl . Eind 2013 verkoopt Henk zijn bedrijf Biometrics maar gaat in MusTec door met de verdere ontwikkeling van de BioFET spierkrachtmeter. Felix brengt financiering en marketing in. De feitelijke fabricage wordt verzorgd door een Nederlands engeneerings bureaux. De bedoeling is wereldwijde distributie.

Begin 2016 worden de eerste BioFET´s ter testing aangeboden bij een aantal fysio praktijken en wetenschappelijke onderzoekers in de revalidatie en bewegingsleer. Dit resulteert in de eerste echte verkopen vanaf September 2016. De eerste tevreden klanten zijn nu ook binnen.